Leerzaam, inspirerend en creatief

Leerzaam, inspirerend en creatief
Hier leer je hoe je echt ambachtelijk ijs maakt. En raak je vertrouwd met onderwerpen als grondstoffen, recepturen, hygiëne, onderhoud en de werking van Valmar ijsbereidingsapparatuur en vitrines.
We laten je zien hoe ambachtelijk ijs een mooie aanvulling kan zijn voor jouw onderneming. Vanuit deze ambacht is het namelijk een kleine stap naar zelf ijs draaien. Hoe maak je gebruik van grondstoffen die al in huis zijn?
Je overweegt om te starten met het maken van ambachtelijk ijs en/of verzuiveling. Hoe pak je dit aan als boerenbedrijf? Welke hygiëne eisen stelt het COKZ aan jouw bereiding en waar moet je aan voldoen om jouw product aan derden te leveren? Ook gaan we in op de verwerking van verschillende soorten melk in ijsrecepten.
Je wilt je ijsbakken graag (nog) beter presenteren. En dat kan op verschillende manieren. We geven je allerlei tips om een ijsbak perfect op te maken.
We trainen jouw vaardigheden in het maken en strak afwerken van ijstaarten en andere ijspatisserie.
Bij het maken van een cremino wordt ijs opgemaakt in lagen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het ijs langer goed blijft in je vitrine. Ook het maken van ijstaarten komt aan bod. We laten je zien hoe je op een creatieve manier heerlijke smaakcombinaties kunt maken voor het herfst- en winterseizoen.
Maak je veel potjes/bekers met ijs en vul je deze nog met de hand? Dan is de Valmar Dosy 3 de oplossing: hiermee kun je heel makkelijk zelf bekers afvullen zonder volumeverlies. Ervaar zelf het gebruiksgemak van deze machine. Ideaal om je vers bereide ijs via nieuwe kanalen te verkopen om zo je omzet te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan supermarken of take away.
Schrijf je in voor een workshop
Ben je als ijsbereider, (banket)bakker of patissier toe aan de volgende stap met ijsbereiding? We helpen je graag om die juiste volgende stap te vinden. En daarin werken we al jarenlang samen met het IJscentrum. Dit kennisinstituut biedt uiteenlopende opleidingen aan, van de basis tot SVH Meesterijsbereider. Ontdek hier het uitgebreide cursusaanbod.
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Dan kijken we samen naar mogelijke data en tijden. Afhankelijk van het programma vragen we 3 tot 5 uur van je tijd.