'Kies voor een betrouwbare, oplossingsgerichte partner'

Patisserie

In het najaar van 2021 opende Rogier samen met zijn vrouw Jacqueline Patisserie Rogier in Hoofddorp. Een lang gekoesterde droom werd daarmee werkelijkheid. Hedendaags is de patisserie een begrip in de omgeving. En niet alleen om de heerlijke patisserie en chocolade, maar sinds Koningsdag 2023 ook voor huisgemaakt ambachtelijk ijs.
patisserie-rogier-ifi-vitrine patisserie-rogier-ijsbak-opmaken

Het uitgebreide assortiment aan huisgemaakte producten wordt dagelijks vers bereid door een team van patissiers onder leiding van Rogier. “Wij zijn heel trots op ons team en we vinden het heerlijk om iedereen elke dag verse kwaliteitsproducten aan te bieden. Blije mensen is het allerleukste om te zien”, vertelt Rogier enthousiast.

IJs is echt een verlengstuk van ons bedrijf.

“Ambachtelijk ijs maken is wat ik altijd al heel graag wilde gaan doen, vervolgt Rogier. “Het zat al heel lang in mijn hoofd, maar het was te vroeg om in 2021 tegelijk met patisserie en ijs te starten. Dus ik heb het stapsgewijs opgebouwd. Ik sprak regelmatig met Eline de Jong over de mogelijkheden en kreeg een steeds completer beeld van wat hier allemaal bij komt kijken. Na een bezoek aan vakbeurs Bakkersvak/IJsvak heb ik doorgepakt en drie weken later was het zover: op Koningsdag was ons ambachtelijk ijs een feit. Het was meteen heel druk, super om mee te maken. Door het ijs is er meer aanloop naar onze winkel en dat vertaalt zich in meer omzet. IJs is echt een verlengstuk van ons bedrijf. Ik kijk terug op een succesvol eerste ijsseizoen, dit smaakt naar meer en ik verheug me op het komende seizoen. Ook zijn er al plannen en eerste stappen gezet voor uitbreiding in de toekomst”.

Je kan niet zonder kwaliteitsapparatuur

Voor ambachtelijke ijsbereiding kun je niet zonder kwaliteitsapparatuur. “Er komt veel kijken bij het goed inrichten van een praktische werkruimte en de indeling van je winkel. Folkher Langejans dacht vanaf het begin af aan hierin mee en gaf een realistisch advies voor de aanschaf van apparatuur. Ik werd echt serieus genomen. Door te kiezen voor een occassion pasteuriseerketel en ijsmachine was onze start laagdrempeliger. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze apparatuur mij heel goed bevalt: deze machines zijn betrouwbaar en snel. Ook de keuze voor de Ifi Sam80 vitrine heeft prima uitgepakt. Het is een smalle vitrine en vanuit allerlei hoeken heb je mooi zicht op het ijs. We weten allemaal: zien doet verkopen.

Onmisbaar voor heerlijk ijs is een goede receptuur. Heel waardevol om hierover te sparren met Eline, ook tijdens haar opstarttraining hier in de winkel. Er kwam van alles aan bod: structuur, opslag, kostprijs efficiëntie en ook hoe je mooi en snel je ijsbakken opmaakt. Hierdoor staat je basis als een huis en al doende leer je en blijf je verbeteren. Je gaat steeds meer je eigen handtekening eraan geven en dat vind ik heel leuk. Op onze menukaart staan diverse ijssmaken. Samen met mijn collega patissier Dennis bereiden we sorbet- en roomijs gemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten. En ook vegan en lactosevrij”.

“Doe dit alleen als ijs echt je passie is”

Ambachtelijke ijsbereiding is een mooi vak en tegelijkertijd ook arbeidsintensief. Als (banket)bakker of patissier weet je dit natuurlijk als geen ander. Rogier heeft zeker tips voor collega-ondernemers die overwegen om met ijs te gaan starten.
“Realiseer je goed waar je aan begint. Heel eerlijk: doe dit alleen als ijs echt je passie is! En niet alleen voor de extra omzet. Er komt serieus meer werk bij en dat betekent dat je ook goed moet kijken naar je personeel. Zorg voor voldoende mensen, dat wordt vaak onderschat. En kies voor personeel dat ook verantwoordelijkheid aan kan. Dan kan je winkel altijd door blijven draaien en het zorgt ervoor dat je zelf ook eens vrij kunt nemen.

Naar mijn mening moet je wel je work/life balance blijven bewaken. En zoals ook uit mijn ervaring blijkt: kies voor een betrouwbare, oplossingsgerichte partner die je helpt bij het totale traject. Kijk goed naar welke apparatuur je nodig hebt en maak een zorgvuldige afweging met je investeringen. Let ook op de servicegerichtheid. Heb je een keer een storing dan wil je snel hulp. Ook dit zit bij Valmar zeker goed. Het gaat om het geheel: advies, levering, begeleiding en nazorg”.

Producten

Valmar logo IFI Logo Logo Sanomat Logo Techfrost