Succesvolle start voor Vanilla IJsboutique
Renske vertelt: ‘Het idee voor een ijssalon speelde al langer in mijn hoofd, maar het juiste moment moest er zijn, ook privé. Toen ik Vera benaderde, was ze meteen enthousiast. IJs is gewoon een vrolijk product en het biedt ons de ruimte om creatief te zijn. Dat spreekt ons enorm aan’.
Oriëntatie en keuzes
‘Vanaf het begin waren er eigenlijk heel veel vraagstukken. We hadden allebei namelijk geen ervaring in de ijswereld. Welke apparatuur heb je allemaal nodig? Hoe richt je een ijsbereidingskeuken zo efficiënt mogelijk in? Het waren allemaal nieuwe uitdagingen.
Onze eerste kennismaking met Valmar apparatuur was bij het IJscentrum in Vlaardingen. Daarna heb ik contact opgenomen voor advies en er was direct een klik. Voor de vitrine wist ik één ding zeker: het moest een pozzetti ijsvitrine worden. Ik kom regelmatig in Italië en daar zie je deze stijl veel. Het past bij de kwaliteit en sfeer die wij willen uitstralen met onze zaak. En daarbij past in onze ogen het beste de pozzetti.
Deze vitrine helpt temperatuurschommelingen te minimaliseren en maakt het spatelen makkelijker. Dat komt de smaak en beleving ten goede. Natuurlijk hoor je vaak dat mensen ‘met hun ogen eten’, maar wij vinden dat geen nadeel. Het past bij onze ambiance. Ik weet nog dat ik Folkher belde en zei: ‘Wij willen een pozzetti’. Zijn eerste reactie was: ‘Weet je het zeker? Echt een dichte?’. Fijn natuurlijk dat hij echt meedacht en goede vragen stelde om scherp te zijn. Maar gelukkig hebben we voet bij stuk gehouden, daar ben ik nog steeds blij om, dit is zeker de juiste keuze geweest. Folkher en Eline hebben ons verder geadviseerd bij de overige apparatuur, er waren veel keuzes te maken!’
Ervaringen met Ifi pozzetti vitrine
Na het eerste seizoen zijn Renske en Vera een hoop ervaringen rijker. ‘We zijn heel tevreden. Natuurlijk wisten we vooraf niet precies wat we konden verwachten en nu zien we een paar dingen die we willen aanpassen. Super dat Valmar daarin weer meedenkt als een echte partner. De pozzetti vitrine biedt veel voordelen, maar brengt ook logistieke uitdagingen. Zoals het juiste moment om het ijs op de perfecte temperatuur te hebben, ongeacht de doorloop. Dit blijft een aandachtspunt en vraagt om continu bijstellen. En eerlijk is eerlijk: de prijs van carapina’s vinden we hoog, dat is een nadeel. Maar voor ons weegt de kwaliteit zwaarder’.
Vooruitblik op komend seizoen
We hebben volop nieuwe ideeën! Zoals altijd spelen veel factoren mee: werk-privébalans, het weer en natuurlijk de ervaring van afgelopen seizoen. We zijn blij met hoe het is gegaan en willen die lijn graag doortrekken. Onze focus ligt op het verder optimaliseren van de gastbeleving. Kwaliteit en sfeer blijven centraal staan. We willen mensen blij maken en laten genieten’.