Volg een workshop in ons Gelatolab
We zitten nog volop in een geweldig ijsseizoen. En toch zul je vast ook al nadenken over smaken voor in het najaar. In ijs en ook (ijs)patisserie. Wat zijn hierin de trends? Of misschien overweeg je om te gaan starten met ambachtelijk ijs? We helpen, adviseren en inspireren je graag in onze workshops.
In ons Gelatolab in Nieuwegein geven Folkher, Joost en Eline allerlei praktische workshops en trainingen. Laat weten wat jouw wensen zijn, dan kijken we samen naar mogelijke data en tijden. Afhankelijk van het programma vragen we 3 tot 5 uur van je tijd.
Een overzicht van onze workshops:
- De startende ijsbereider
Hier leer je hoe je echt ambachtelijk ijs maakt. En raak je vertrouwd met onderwerpen als grondstoffen, recepturen, hygiëne, onderhoud en de werking van Valmar ijsbereidingsapparatuur en vitrines.
- (Banket)bakkers en chocolatiers die met ijs willen starten
We laten je zien hoe ambachtelijk ijs een mooie aanvulling kan zijn voor jouw onderneming. Vanuit deze ambacht is het namelijk een kleine stap naar zelf ijs draaien. Hoe maak je gebruik van grondstoffen die al in huis zijn?
- De melkveehouder die met ijs of andere verzuiveling wil starten
Je overweegt om te starten met het maken van ambachtelijk ijs en/of verzuiveling. Hoe pak je dit aan als boerenbedrijf? Welke hygiëne eisen stelt het COKZ aan jouw bereiding en waar moet je aan voldoen om jouw product aan derden te leveren? Ook gaan we in op de verwerking van verschillende soorten melk in ijsrecepten.
- Het opmaken van ijsbakken
Je wilt je ijsbakken graag (nog) beter presenteren. En dat kan op verschillende manieren. We geven je allerlei tips om een ijsbak perfect op te maken.
- Het maken van ijstaarten en andere ijspatisserie
We trainen jouw vaardigheden in het maken en strak afwerken van ijstaarten en andere ijspatisserie.
- Cremino’s en ijstaarten maken
Bij het maken van een cremino wordt ijs opgemaakt in lagen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het ijs langer goed blijft in je vitrine. Ook het maken van ijstaarten komt aan bod. We laten je zien hoe je op een creatieve manier heerlijke smaakcombinaties kunt maken voor het herfst- en winterseizoen.
- Werken met een ijsdoseermachine
Maak je veel potjes/bekers met ijs en vul je deze nog met de hand? Dan is de Valmar Dosy 3 de oplossing: hiermee kun je heel makkelijk zelf bekers afvullen zonder volumeverlies. Ervaar zelf het gebruiksgemak van deze machine. Ideaal om je vers bereide ijs via nieuwe kanalen te verkopen om zo je omzet te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan supermarken, restaurants of take away.
Inschrijven voor een workshop
Heb je interesse? Schrijf je dan hier in voor een workshop.