Leerzaam, inspirerend en creatief
![](https://valmar.nl/content/themes/valmar/img/valmar-nederland.png)
Leerzaam, inspirerend en creatief
Hier leer je hoe je echt ambachtelijk ijs maakt. En raak je vertrouwd met onderwerpen als grondstoffen, recepturen, hygiëne, onderhoud en de werking van Valmar ijsbereidingsapparatuur en vitrines.
We laten je zien hoe ambachtelijk ijs een mooie aanvulling kan zijn voor jouw onderneming. Vanuit deze ambacht is het namelijk een kleine stap naar zelf ijs draaien. Hoe maak je gebruik van grondstoffen die al in huis zijn?
Je overweegt om te starten met het maken van ambachtelijk ijs en/of verzuiveling. Hoe pak je dit aan als boerenbedrijf? Welke hygiëne eisen stelt het COKZ aan jouw bereiding en waar moet je aan voldoen om jouw product aan derden te leveren? Ook gaan we in op de verwerking van verschillende soorten melk in ijsrecepten.
Je wilt je ijsbakken graag (nog) beter presenteren. En dat kan op verschillende manieren. We geven je allerlei tips om een ijsbak perfect op te maken.
We trainen jouw vaardigheden in het maken en strak afwerken van ijstaarten en andere ijspatisserie.
Schrijf je in voor een workshop
Ben je als ijsbereider, (banket)bakker of patissier toe aan de volgende stap met ijsbereiding? We helpen je graag om die juiste volgende stap te vinden. En daarin werken we al jarenlang samen met het IJscentrum. Dit kennisinstituut biedt uiteenlopende opleidingen aan, van de basis tot SVH Meesterijsbereider. Ontdek hier het uitgebreide cursusaanbod.
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Dan kijken we samen naar mogelijke data en tijden. Afhankelijk van het programma vragen we 3 tot 5 uur van je tijd.