Is je apparatuur klaar voor het nieuwe ijsseizoen?
Nog even en de lente komt eraan! Veel ijssalons zijn al volop bezig met voorbereidingen om straks de deuren weer te openen. Ook je ijsbereidingsapparatuur en vitrine hebben aandacht nodig en daarin denken we graag met je mee.
Even een checklist:
- Zorg er in ieder geval voor dat je de apparatuur en vitrine minimaal een week voor de opening controleert op een juiste werking. Het mag geen verrassing zijn: één dag voor opening hiermee beginnen is echt te laat.
- Zet je ijsvitrine aan en laat de vitrine op werktemperatuur komen.
- Test je pasteuriseerketel door deze volledig te vullen met water en het pasteurisatieproces te starten. Wacht tot het water is verwarmd en weer is terug gekoeld naar 4°C.
- Controleer alle pakkingen, dichtingen en O-ringen op beschadigingen en afdichting voordat je de apparatuur monteert. Vet deze onderdelen in met zuurvrije vaseline.
- Reinig en ontdoe alle condensors van stof en vuil.
- Controleer de wateraanvoer en afvoer die nodig is voor de werking van de ijsbereidingsapparatuur. Let er vooral op dat er geen knikken in de slangen van de aanvoer en de afvoer zitten én dat de afvoer niet verstopt zit.
- Controleer de draairichting van het messenstel van de ijsmachine en de draairichting van de mixer van de pasteuriseerketel.
- Zorg voor voldoende reserveonderdelen. Denk daarbij aan ijsschrapers, geleiders, O-ringen, pakkingen en venster uitloop.
Heb je hulp nodig?
Je kunt deze werkzaamheden uiteraard zelf uitvoeren. Heb je liever hulp hierbij of kom je er niet uit? Bel ons dan om een onderhoudsbeurt in te plannen. Onze servicemonteur komt dan op de geplande datum langs en kijkt alles voor je na zodat je met een gerust hart met het ijsseizoen kunt starten!